Ajankohtaista

Ritvan Jalkapaja on hyväksytty 27.5.2019 Siunsoten jalkojenhoidon palvelusetelituottajaksi. Tervetuloa diabeetikot, veteraanit ja omaishoitajat palvelustetelillä jalkojenhoitoon.


UUTTA
Jalkapaja avaa kiinteän jalkahoitolan Lehmon Kruununtie 2:n liikekiinteistössä lokakuussa 2019. Käynti liiketaloon on Ruottisenahonkadun puolelta. Hoitolaan on esteetön pääsy ja ilmaisia parkkipaikkoja pihassa. Jos et pääse tulemaan hoitolaan, voidaan jalkahoito järjestää entiseen tapaan myös kotikäyntinä.

Covid-19 viruspandemia ja Ritvan Jalkapajan toiminta sen aikana

Elämme kaikki nyt hyvin erikoista ja epätietoista aikaa Suomessa ja koko maailmassa korona-viruspandemian vuoksi. Hallituksen antamat määräykset pandemian rajoittamiseksi on hiljentänyt myös jalkojenhoidon kysynnän. 

Tällä hetkellä STM:n ohje viruspandemian aikana on, että yksityiset terveydenhuollon yritykset voivat jatkaa toimintaansa. Suositus kuitenkin on, että asiakastapaamisia rajoitetaan tilapäisesti, jos mahdollista. Yli 70-vuotiaiden liikkumista kodin ulkopuolella on vahvasti suositeltu välttämään ja samoin käyntejä heidän kodeissa. Jos asiakkaan terveydentilan kannalta välttämätön asiakastapaaminen joudutaan järjestämään, on tärkeää huolehtia asianmukaisista suojaustoimista.

Jalkahoitolassani tällä hetkellä rajoitetaan siis yli 70-vuotiaiden jalkahoitoja, vain terveydentilan kannalta aivan välttämättömät hoidot tehdään. Hoitola on tämän hetkisten ohjeiden mukaan vielä avoinna alle 70-vuotiaille. Meillä huolehditaan huolellisesti hygieniasta, joten jalkahoitolassa on turvallista asioida. Tulethan terveenä, käsien pesu ja desinfiointi on suositeltavaa myös asiakkaille hoitoon tullessa ja sieltä poistuessa. Jalkahoitolassa noudatetaan normaalioloissakin erityistä puhtautta. Hoitotuoli ja pinnat puhdistetaan desinfiointiaineella aina jokaisen asiakkaan jälkeen. Käsiä pestään ja desinfioidaan tiheästi ja hoidon aikana hoitajalla on aina käytössä kertakäyttöesiliina, suu-nenäsuojus ja puhtaat kertakäyttöhanskat.

Näillä suunnitelmilla mennään nyt eteenpäin. Koska hoidot ovat vähentyneet oleellisesti, joudun hankkimaan elantoa itselleni myös jalkojenhoidon ulkopuolelta. Epävarmaa on tässä vaiheessa vielä se, mitä määräyksiä valmiuslain puitteissa työvelvollisuuden käyttöönottoasetus omalla kohdallani tulee tuomaan. Sairaanhoitajana todennäköisesti velvollisuuteni on siirtyä jossain vaiheessa hoitamaan jollain tavalla omaa osuuttani tässä taistelussa viruspandemiaa vastaan. Toivon asiakkailtani ymmärrystä, jos ajanvaraukseeni ja hoitolan aukioloon tulee äkillisiäkin muutoksia.

Toivon sydämestäni, että mahdollisimman moni meistä välttyisi korona-infektiolta tai että sairaus olisi mahdollisimman lievä. Pidetään huolta toisistamme ja myös itsestämme.